Nr 8, 2007, årgång 42 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

Nya ishallen på Vallen invigd


Kultur- och fritidschef Kjell Lauri och kultur- och fritidsnämndens ordförande Benkt Kullgard (m) flankerades av pojkar och flickor från Sollentuna Hockey Club vid invigningen av den nya ishallen.


Thomas Vildig gläds åt sin klubbs nya ishall och ser fram mot goda sportsliga resultat i framtiden. Foto: Peter Holstad.

Sollentuna Hockey Clubs samarbete med kommunen kring byggandet av den nya Vinnhallen har enligt klubbens ordförande Martin Linse skett på ett lite annorlunda sätt än brukligt. Ekonomiskt har det varit en bra affär för kommunen. Investeringskostnaden har bara varit 13,5 miljoner kronor, en kostnad som kommunen och klubben delat på. Ett normalt anbud borde ha legat på mellan 25 och 30 miljoner kronor. Själv har klubben lagt ner cirka 2 000 arbetstimmar på projektet. Det har inte funnits något vinstintresse i själva byggandet.
Det är klubbens vice ordförande Thomas Vildig som hållit i själva byggandet.
– Vi har hållit ner kostnaderna genom att kunna handla direkt utan mellanled. Jag har själv hållit i allt projektledningsarbete eftersom jag har stor erfarenhet av den typen av arbete, säger Thomas Vildig.

Premium för initiativ
Thomas Vildig har tilldelats kultur- och fritidsnämndens premium för enskilda initiativ. Han får premiet för sin stora arbetsinsats och sitt engagemang för tillkomsten och uppbyggandet av den nya ishallen på Sollentunavallen. Han har genom sina ideella insatser gjort en ekonomisk och sportslig vinst till såväl idrotten som kommunen, säger kultur- och fritidsnämnden i sin motivering.

Sollentuna Hockey Club
Hockey Club bildades 1976 när Turebergs IF och Edsbergs IF slogs samman. Det är en av Sockholmsregionens största ishockeyföreningar i antalet utövare. Sollentuna HC består av cirka 400 aktiva medlemmar och ett 90-tal ledare och tränare. 1996 invigdes Snickershallen och den 18 november hall nummer två, Vinnhallen. Målsättningen är att utbilda och utveckla kommunens ungdomar till bra skridskoåkande hockey- och ringettespelare. Vidare vill man ha en god samverkan med kommunens barn-, fritids- och skolverksamhet samt utbilda alla i ”all fair” enligt Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer.Liten ring

Ringette utvecklades i början av 60-talet i Kanada som en särskild issport för tjejer. Ringette betyder ”liten ring” på franska. Det var ishockeytränaren Sam Jacks som lånade regler från fler sporter, framför allt från basket, när han skapade sporten. Ringette är stort i bland annat Kanada och Finland. Till Sverige kom sporten i början av 80-talet. Det svenska Rignettelandslaget har representerat Sverige i flera världsmästerskap. I november i år besegrade Sverige USA och tog bronsmedalj i Ottawa i Kanada. Detta uppmärksammades bland annat genom att kultur- och fritidsnämnden tilldelade laget en gratifikation på 2 500 kronor när den nya Vinnhallen invigdes.

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61