Nr 2, 2004, årgång 39 - Utges av kommunstyrelsen i Sollentuna kommun

HIK kvar i div 1

Helenelunds IK vann med 7-3 i sista matchen för säsongen i playoffserien norra mot Selånger på Vallen den 21 februari. Trots segern är HIK borta från årets kvalspel till allsvenskan. Detta stod klart sedan man, den 14 februari, förlorat borta mot Skutskär med 8-5.


HIK:s Arne Carlén (i svart och rött) dribblar med en selångerspelare.

HIK är borta från kvalspel till allsvenskan men ska i alla fall ha en stor eloge för en väl genomförd säsong. En liten trupp har utifrån de mycket knappa ekonomiska omständigheterna svarat för en mer än godkänd säsong. Alla har kämpat och ställt upp för laget och föreningen. Utmaningarna har funnits såväl på som utanför bandyplanen. Trots problem med skador har det så här långt gått vägen. Det onda kan också ha något gott med sig. Coachen Pär Uhlin har matchat in ungdomar i A-laget, bland andra Alexander Hansson, Robert Hannus, Richard Öster och Joakim Samuelsson.

Inget samarbete med AIK
Samarbetsprojektet med AIK är för tillfället nedlagt, då HIK efter många och kringliga turer valde att gå sin egen väg. För ett år sedan var tanken att Helenelunds IK och AIK tillsammans skulle utveckla bandyn i norra Storstockholm, AIK skulle driva ett allsvenskt lag och HIK skulle driva bredd- och ungdomsverksamhet och säkra återväxten. AIK kunde inte ställa upp vare sig på de ekonomiska eller organisatoriska krav Helenelund hade i förslaget till samarbetsavtal så HIK drog sig ur samarbetet.

Leden sluts
I svåra tider sluts leden och så verkar fallet vara i Helenelunds IK. Klubben har de senaste åren dragit på sig stora skulder och för ett år sedan var konkursen nära. En ny styrelse satte i höstas klackarna i marken och startade ett saneringsarbete av ekonomin. Fordringsägarna har samtyckt till en ackords- och återbetalninsgplan och en treårig saneringsplan är gjord. Den nya styrelsen har kontroll på läget, i alla fall för tillfället.
På den sportsliga sidan ser det också positivt ut. Klart är att A-laget spelar vidare i div 1 norra och juniorlaget ligger bra till i sin serie. Med egna arbetsinsatser och sponsorjakt har Jimmy Pettersson och kompani lyckats hålla ställningarna i A-lagsbandyn (vid vissa tillfällen hade spelarna knappt tillgång till klubbor).
– Utvecklingslaget i division 2 östra har gjort en fantastisk bra säsong. trea i grundserien med samma poäng som tvåan. I playoff har det gått lite upp och ner, men man får betänka att laget har spelat med en snittålder på ca 18-19 år, och mött lag med snittålder 27-34, med avsevärt mer rutin. Tack vare ett mycket bra arbete av föreningens marknadskommitté och en mycket lojal uppställning av våra aktiva med bland annat arbetsinsatser i olika former känner styrelsen att saneringsarbetet med ekonomin fungerar, säger Ingmar Strandberg, ekonomiansvarig i klubben.

Tabellen
Klart är att IF Vindhemspojkarna från Uppsala och Gripen från Trollhättan (södra serien) går upp till allsvenskan. Sedan ska sex lag 2, 3 och 4 i norra och södra serien kvala vilka som går vidare till allsvenskan och tyvärr är inte HIK med bland dem.

Resultat    
Playoff norra Poäng Målskillnad
1. IF Vindhemspojkarna 11 23
2. Gustavsbergs IF 11 10
3. Västanfors IF/BK 10 16
4. Skutskärs IF/BK 8 5
5. Helenelunds IK 6 1
6. Selånger Bandy 4 -3
7. IK Tellus 4 -23
8. Värmbol/Katrineholm 2 -29

 

Förstasidan
Läs fler nummer av Sollentunajournalen

Skriv ut den här sidan

 

Redaktör: Peter Holstad, epost: peter.holstad@sollentuna.se, tel: 08-579 211 61